Ziwi se zavázal, že maso použité ve všech recepturách Ziwi Peak bude pouze ze zvířat z místních novozélandských farem, kde zvířata jsou volně chována a krmena pouze trávou z pastvin a luk.
Níže je krátký přehled na některé z důvodů tohoto rozhodnutí.
V mnoha částech světa jsou hospodářská zvířata krmena komerčními krmivy obsahující obiloviny a kukuřicí, jsou podávány hormony a nízké dávky antibiotik, které zajišťují rychlejší přírůstky hmotnosti. Mírné klima na Novém Zélandu zajišťuje pastvu hospodářských zvířat venku na pastvinách po celý rok. Chov těchto zvířat tímto způsobem je dražší a trvá déle, ale maso je výrazně kvalitnější a má mnoho nutričních výhod:
- Nižší hladina tuku
- Více zdravých omega-3 mastných kyselin
- Více konjugovaná kyselina linolová (CLA) – zdravý tuk patřící mezi omega-6 mastné kyseliny mající význam pro posílení imunity a regeneraci
- Více antioxidačních vitaminů, jako je vitamin E
Maso ze zvířat celoročně žijících na pastvinách Nového Zélandu má nižší obsah nasycených tuků, a to až o polovinu oproti masu, které bylo použito ze zvířat krmených komerčním krmivem. Například maso ze zvířat celoročně žijících na pastvinách Nového Zélandu má srovnatelný obsah tuku jako kuře bez kůže nebo divoký los a má nižší obsah kalorií než maso, které je použito z hospodářských zvířat krmených komerčním krmivem: 170 gramů masa ze zvířat celoročně žijících venku na pastvinách má o 100 kalorií méně než stejné množství masa z komerčního chovu.
Maso ze zvířat celoročně žijící na pastvinách Nového Zélandu obsahuje více omega-3 , mastných kyselin. Jedná se o zdravé tuky, které mají protizánětlivé účinky, především pro Vaše starší miláčky a pejsky s problémy bolesti kloubů a artritidou. Omega 3 mastné kyseliny jsou také přínosné k prevenci a ochraně nebezpečných onemocnění ledvin a srdce, stejně jako při prevenci nebo při onemocnění rakovinou.
Maso ze zvířat celoročně žijící na pastvinách Nového Zélandu je také jedním z nejbohatších zdrojů jiného druhu dobrého tuku, nazývaného "konjugovaná kyselina linolová" nebo CLA. Toto maso obsahuje až pětkrát více CLA než maso z komerčního chovu. Je prokázáno, že i v malém množství může CLA významně snížit růst nádoru.
Také Vitamín E je výrazně vyšší u masa ze zvířat celoročně žijících na pastvinách Nového Zélandu. Vitamin E je spojen s nižším rizikem onemocnění srdce a rakoviny. Tento silný antioxidant může mít také vlastnosti proti stárnutí.